Amer Marušić iz Zavidovića naredne sedmice nastupa na ZMBT, nada se podršci svojih sugrađana i ostvarenju snova

Zabava

Zavidovićani imaju naviku reći da je njihov grad uvijek bio rasadnik talenata iz raznih oblasti, a čini se da je sada došao red i na mlade i perspektivne muzičar, a jedan od njih je zasigurno i Amer Marušić (20). 

Kada legendarna pjevačica poput Hanke Paldum za vašu izvedbu kaže “Bravo”, to bi vjerovatno trebalo da vam znači mnogo i da podstrek za daljnji rad, a upravo ta se situacija desila Marušiću na audiciju za popularni bosanskohercegovački muzički šou Zvijezda možeš biti ti (ZMBT 8).

Amer je od malih nogu pokazivao talenat i volju za pjevanjem, a svoje prve nastupa i isksutva je sticao kroz školse priredbe u organizaciji “Druge osnovne škole Zavidoviću” koju je pohađao.

Svoje prvo takmičenje je imao 2008. godine, sa 12 godine, a od tada se aktivno bavi muzikom i uzima učešće na brojnim takmičenjima, festivalima i drugim manifestacijima u Zavidovićima, ali i širom Bosne i Hercegovine.

Prošle godine je učestvovao na tradicionalnom festivalu “Studentsko ljeto” u Maglaju gdje je osvojio treće mjesto, a nastupao je i na “Ljeto u gradu” u Zavidovićima ove godine.

Za sebe imam volim reći da nisam kafanski pjevač. Gradim svoj stil po uzoru na neke od naših bh. pjevača. Radim i pjevam samo kulturne manifestacije, obične koncerte i one humanitarnog karaktera. Dosad sam najviše nastupao u našem gradu i poseban je osjećaj svaki put kada pjevam u svome gradu, istakao je Amer za Zdici.info.

On je ove godine učestvovao na audicijama za pomenuti ZMBT šou, kao i za regionalno popularni muzički šou Zvezde Granda, gdje je također prošao.

Međutim, morao se odlučiti za jednu opciju, a kako kaže, nije mu trebalo mnogo da donese odluku, jer je više puta isticao da voli svoju državu i da je ne planira napuštati, te da želi dokazati da i u Bosni i Hercegovini može sanjati i ostvariti svoje snove.

Prva emisija ZMBT 8 u kojoj je nastupio Amer Marušić bit će emitirana 3. novembra na Hayat TV, što je dva dana prije njegovog 21. rođendana i nada se da će dobiti najbolji mogući poklon, a to je podrška njegovih sugrađana i prolaz u naredni krug.

Također, od polovine 2017. godine aktivno radi na svojoj prvoj pjesmi koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana, kao i još nekoliko drugih aktivnih projekata.

A. B./Zdici.info