Završeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnice unutar poduzetničke zone „Ekonomija – Batvice“

Dešavanja

Općina Zavidovići i Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta zajedno su podržali izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnice unutar poduzetničke zone „Ekonomija – Batvice“, koja je završena proteklih dana u skladu sa potpisanim Ugovorom od 31.03.2021. godine.

Nakon provedenog postupka javne nabavke za izvođača radova izabrano je Privredno društvo „HAJDIĆ“ d.o.o. Maglaj sa ponuđenom najnižom cijenom radova u iznosu od 58.735,17 KM. Projekt se finansirao shodno Ugovoru o dodjeli sredstava u sklopu Grant sheme „Unapređenje poduzetničkih zona u Federaciji BiH“ i iz sredstava Općine Zavidovići, koja je izdvojila 18.098,08 KM od ukupnog iznosa predviđenog Ugovorom.

Izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnice unutar poduzetničke zone „Ekonomija – Batvice“ važan je projekt s obzirom da se radi o poduzetničkoj zoni koja je prepoznatljiva i atraktivna domaćim, ali i stranim investitorima, obzirom da je na parcelama predviđeno da se izvode poslovni objekti za mali i srednji obrt.

U ovoj industrijsko-poslovnoj zoni otvorene su fabrike koje uveliko proizvode različite vrste roba, a izgradnjom i rekonstrukcijom saobraćajnice cilj je stvoriti uslove za izgradnju novih fabrika, odnosno otvaranje novih radnih mjesta kako bi se smanjila nezaposlenost, a osigurao dinamičan ekonomski razvoj općine Zavidovići.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović ističe zahvalnost Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta na pomoći pri realizaciji ovog projekta kao i drugih projekata koji su realizovani na području općine Zavidovići, a također i projekata čija realizacija slijedi u narednom periodu, uz želju da zajedničkim snagama doprinesu razvoju općine Zavidovići.

Zdici.info