Zavidovićanin Amer Marušić predstavio svoj muzički prvijenac

Zabava

Mladi Zavidovićanin Amer Marušić večeras je premijerno predstavio svoj muzički prvijenac pod naslovom “Ako me poželiš”.

Amer je rođen 1996. godine, a kako kaže ljubav prema muzici gaji još od svojih prvih riječi te je od sedme godine počeo da pjeva i učestvuje na dječjim festivalima, a kasnije kako je odrastao i na brojnim drugim festivalima u više država.

Ove godine je bio učesnik popularnog muzičkog takmičenja na televiziji Hayat “Zvijezda možeš biti ti” (ZMBT) gdje je ostvario zapažen rezultat i uspio predstaviti svoj stil i kvalitet.

Kako kaže, dugo se tražio i na prijedlog dugogodišnjeg saradnika je napisao svoju prvu pjesmu koja je sada ugledala svjetlo dana.

Čovjek kroz život traži sebe, traži pravo mjesto za sebe i način na koji će to mjesto biti kutak njegove sreće. Inspiraciju pronalazim kroz ljubav, emocije i sve ono što sam osjetio na svojoj koži. Pjesma je jedan dio moga života i veliki je podsjetnik kako za mene tako i za one koji prateći životne staze dođu u istu situaciju. Ja se nadam da će određeni dijelovi kako muzike tako i teksta doprijeti do slušalaca i probuditi barem malo emocija u njima, kazao je Amer Marušić za Zdici.info

Osim teksta koji je Amer pisao na pripremi pjesme koju možete poslušati u nastavku je bio zadužen Studio Megaton, za muziku i master je bio zadužen Miralem Slipić kao i za gitaru, dok je harmoniku svirao Eldar Bećirović.

A. B./Zdici.info