Posjeta Zavidovićima u okviru obilježavanja 26. juna-međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga

Zabava

Zloupotreba droga jedan je od glavnih javnozdravstvenih problema u svijetu. Prepoznata je kao jedan od vodećih uzročnika smrti u mladoj populaciji u razvijanim zemljama i zemljama u razvoju.

Svijest o razornoj moći psihoaktivnih supstanci potakla je skupštinu Ujedinjenih naroda da 26.6. proglasi Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droga i nezakonitog prometa drogama.

Javna zdravstvena ustanova Zavod za bolesti ovisnosti Zeničko-dobojskog kantona i ove godine obilježava ovaj značajan datum uz kampanju „Tvoje NE mijenja sve, zato budi NEovisan“ kroz koju će predstaviti različite preventivne i promotivne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti šire populacije o štetnosti psihoaktivnih supstanci i rizičnih oblika ponašanja.

Tokom ove kampanje tim Zavoda će 23.6.2022. godine posjetiti Zavidoviće i postaviti svoj punkt na glavnom trgu kod fontane gdje će građani imati priliku da razgovaraju sa stručnim licima Zavoda od kojih će moći dobiti savjete i odgovore na pitanja iz oblasti njihovog djelovanja kao i edukativno-zabavne materijale i prigodne poklone.

Zdici.info