Otvoren Omladinski centar Poljice u okvritu projekta "Podrška mladima u lokalnim zajednicama"

Zabava

U naselju Poljice (MZ „Donji Gostović“) jučer je upriličeno svečano otvorenje Omladinskog centra Poljice. Radi se o ideji, mladih ovog dijela naše Općine, koja je realizovana u okviru projekta „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“ kojeg provodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz finansijsku pomoć Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Općina Zavidovići također je podržala ovaj projekt u smislu tehničke i finansijske pomoći.

Općinski načelnik Mujanović prisustvovao je svečanom otvorenju Omladinskog centra Poljice te je pohvalio aktivnosti neformalne grupe mladih naselja Poljice a nije krio ni svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima. Oni su svojim primjerom pokazali kako se trudom, radom i vlastitim zalaganjem može mijenjati stanje oko sebe i stvarati ugodniji ambijent življenja u svojoj sredini. Mladi su pokretačka snaga te oni moraju učiniti mnogo značajnije korake a svakako općinska administracija stoji im na raspolaganju.

U narednom periodu planirana je realizacija sličnog projekta u naseljenom mjestu Brašljevine a Općina Zavidovići će u skladu sa svojim mogućnostima podržati i ovaj projekt kao i sve druge ideje i aktivnosti mladih.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba