Održana promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu

Zabava

Foto: Zavidovici.ba

U Kabinetu Općinskog načelnika u četvrtak održana je promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu.

Sastanku su prisustvovali predstavnice fondacije Mozaik Mediha Arnaut i Natalija Vidaković, pomoćnik Općinskog načelnika Službe za upravu društvenih djelatnosti i opću upravu Idriz Alihodžić, Viši stručni saradnik za obrazovanje, kulturu, sport, omladinski i nevladin sektor Muamer Hrvić, te predstavnici neformalnih grupa mladih.

Omladinska banka Zavidovići egzistira od 2010. godine i aktivno je radila do 2018. godine, gdje je odobreno 108 projekata. Ukupna vrijednost projekata iznosi 427,209.31 KM, od koje je korist imalo 42230 korisnika.

U 2020. godini je provedeno 14 projekata neformalnih grupa mladih i dva mikrobiznisa. Svi projekti su uspješno privedeni kraju i realizovani, a neformalne grupe su finalizirale aktivnosti i izvještaje. Ukupna vrijednost realizovanih projekata je 31.271,00 KM od čega je Općina Zavidovići izdvojila 14.562,60 KM dok je Fondacija Mozaik 16.708,40 KM.

Zahvaljujući neformalnim grupama i doprinosima zajednice, realizovani projekti su do sada postigli bolju realizaciju nego što je to u samim projektima i zamišljeno i to zahvaljujući članovima odbora i volonterima.

Sredstva za projekte koji prođu pozive za apliciranje ovise o vrsti projekta, a dodjeljuju se u iznosima između 500 i 2 000 KM. Ove godine po prvi put preko Omladinske banke pokrenuti su i mikrobiznisi.

Na kraju sastanka uručene su i zahvalnice sudionicima za realizovane ovogodišnje projekte.

Izvorni Članak: www.zavidovici.ba