Na zeničkom Univerzitetu najveći interes za Medicinski i Politehnički fakultet

Zabava

Senat Univerziteta u Zenici je raspisao konkurs za upis studenata u prvi, drugi i treći ciklus studija za preostalih tristotinjak mjesta na zeničkim fakultetima. Konkurs će biti objavljen 31. avgusta.

Mjesta za buduće studente ostalo je na većini zeničkih fakulteta, sa izuzetkom Medicinskog i odsjeka softverskog inžinjerstva na Politehničkom, za koje tradicionalno vlada najveći interes.

Od polovine marta do kraja prvog semestra, nastava na fakultetima zeničkog Univerziteta je organizovana putem interneta, a za predmete koje nije moguće prirediti online, u međuvremenu je nadoknađena u direktnom obliku. Korona nije ugrozila nastavni, ali ni ispitni proces koji se na fakultetima Univerziteta u Zenici, za razliku od većine drugih javnih univerziteta, sve vrijeme odvijala u direktnoj komunikaciji između profesora i studenata.

„Studenti su polagali ispite u prostorijama fakulteta, u malim grupama, uz obavezno poštivanje mjera sprečavanja širenja koronavirusa, kao i provjere tjelesne temperature i sa zadovoljstvom mogu reći da ni nastavnici, ni ostalo osoblje Univerziteta, a pogotovo studenti, nisu prijavili ni jedan slučaj pozitivan na koronu“, ističe prorektor za nastavu, prof. Enes Hašić.

Na fakultetima zeničkog univerziteta, za studente su uvedena i dva dodatna ispitna roka, dodatni početkom oktobra i takozvani, socijalni, pred kraj mjeseca, dodaje Hašić.(S.S.)

Izvorni Članak: zenicainfo.ba