Mladi Zavidovićanin Amer Marušić premijerno predstavio pjesmu “Sjećanja”

Zabava

Amer je rođen 1996. godine, a kako kaže ljubav prema muzici gaji još od svojih prvih riječi te je od sedme godine počeo da pjeva i učestvuje na dječjim festivalima, a kasnije kako je odrastao i na brojnim drugim festivalima u više država.

“Prošli projekat i moje prvo djelo, kantautorsko djelo smo završili uz poruku da je to jedan početak a da je dug put ispred mene. Odlučio sam na dugi put krenuti puno ranije nego što sam planirao.

Poklopile su se sve karte, otvorila se mnoga vrata i prilike da se realizuje novi projekat pod nazivom “Sjećanja”.
Mogu reći da sam osoba koja radi sve skromno, stoga sam odlučio da idem korak po korak naprijed” – ističe Amer.

“Nakon realizovanog projekta “Ako me poželiš”, koji je zaista prošao bolje nego što sam očekivao, odlučio sam da napišem novi tekst, napisao sam novi tekst, uradio i melodiju za istu. Kroz par dana sam u studiju Megaton snimio i vokale, na što je Miralem Slipić uradio svoj aranžman.

U planu je odmah bio i spot, ali sam planirao da spot bude nešto pristojno, ne pretjerano veliko.
Istražujući i pregovarajući, pronašao sam ekipu iz Golden Screen produkcije – Sarajevo, gdje sam uspio sklopiti dogovor.

U ovom trenutku planirana je već nova pjesma, tačnije cijeli album koji će se sastojati od 10 pjesama. Nastavljam saradnju sa GoldenScreen produkcijom a planirana lokacija za novi spot je Istanbul – Turska.

Glavni sponzor projekta je Centar za kukturu Zavidovići kojima se želim zahvaliti od srca.” – navodi Amer Marušić.

Zdici.info