Kolumna | Intelektualne i moralne horizontale

Zabava

Piše: Amir Sendić

Kažu pojavili se neki pametnjakovići nezadovoljni stanjem u našem ataru i retrogradnom politikom Beton bossa. A on zapravo samo betonira sebi kult ličnosti što je prijemčivo našem ubogom narodu kao i bilo koji drugi oblik specifične političke idolatrije.

Među tim nezadovoljnicima sve neki umovi, matematičari, ljekari, ekonomisti, inžinjeri, pravnici, oto…linolada…olozi, kako se ono kaže za hećima što čačka nos, žvalje i uši? Nije bitno. Šta mogu oni našem idolu koji je tragajući za znanjem doplivao do splava na kojem se nalazi, zlobnici će reći sumnjivi univerzitet. Tamo se, nasred riječne matice, opirući se virovima i jakim strujama, okitio pseudoscience titulama. Helem, taj nezadovoljni šljam veli da istinski žele promjene i napredak, a sve su vam to psihijatrice moja, intelektualne i moralne vertikale.

-Šta ste onda vi, ako su oni vertikale?

-I vi ste mi nekada doktorice kao maloumna. Mi smo naravno intelektualne i moralne horizontale. Zato psujemo i pljujemo te nevaljalce i drznike koji misle drugačije i progresivnije od nas i našeg velikog vožda.

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno stanovišta i uređivačku politiku  portala Zdici.info

Zdici.info