Zenički policajac ranjen u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao provaliti u apoteku

Dešavanja

Ilustracija

Policajac PU Zenica Z.S. ranjen je jutros u obračunu sa kriminalcem koji je pokušao nasilno ući u apoteku “Mr.Weiss” (bivša “Boris Kidrić”) u ulici Aska Borića u centru Zenice.

Pucnjava u kojoj je policajac zadobio povrede ruke i noge se dogodila oko pet sati jutros kada je pljačkaš pokušao nasilno, udarcima krampa ili sličnog “alata” provaliti u dežurnu apoteku, čije zaposlenice su na usluzi građanima od 0 do 24 sata. Poznato je da u vrijeme “dežure” građani imaju priliku kupiti ili dobiti lijekove na posebnom šalteru, bez ulaska u same prostorije apoteke, saznaje Zenicablog.

Nakon što je nasilnik počeo razvaljivanje vrata, te pokušao ući u same prostorije, uplašene zaposlenice su pozvale policiju i veoma brzo se na licu mjesta pojavila patrola PU Zenica. Pljaškaš je odmah potegao pištolj i pucao u pravcu policajaca, te jednog od njih i ranio, a potom počeo bježati. Ubrzo je policiji stiglo pojačanje.

Prema dostupnim informacijama, pljačkaš je bijeg pokušao u pravcu periferije grada, odnosno prema rijeci Bosni u pravcu M17, na čijoj obali je i savladan i uhapšen.

Prema podacima iz Kantonalne bolnice Zenica policajac je dobro i oporavlja se, nije životno ugrožen.

Izvorni Članak: www.zenicablog.com