Završen Seniorski obojkaški "Turnir prijateljstva Zavidovići - 2018"

Sport

U Zavidovićima je juče u organizaciji “OK KRIVAJA” održan Seniorski odbojkaški “TURNIR PRIJATELJSTVA” uz učešće ekipa iz Breze, Kalesije i Zavidovića.

Turnir je održan u dva dijela na sportskom poligonu i dvorani Gimanzije.

Ugođaj i raspoloženje zaljubljenika odbojke prekinulo je kišovito vrijeme, tako da su ljubitelji odbojke mogli na otvorenom odgledati prve tri utakmice a ostatak turnira u dvorani SMŠ.

Prikazana je odlična i dinamična odbojka, a turnir je bio provjera ekipa pred novu odbojkašku sezonu.
Novi premijerligaš ekpa Kalesije se pokazala u odličnom izdanju kao i domaća momčad seniora Krivaje koji su u zadnjoj utakmici i odlučili pobjednika.

Ekipa Breze je konstantno solidna ekipa koja je takođe iskazala kvalitet. Juniorski sastav OK Krivaja takođe se pokazao u odličnom izdanju odmjerivši snage sa sve tri ekipe. Iako su poraženi u sva tri susreta nisu pokazali razočarenje.

Rezultati turnira

OK Bosna Kalesija – OK Krivaja -Juniori 2:0/25:15.25:15/
OK Breza – OK Krivaaja-Seniori 1:2/ 25:23,18:25 i 12:15/
OK Krivaja Juniori – OK Krivaja -Seniori 0:2 / 14:25,10:25/
OK Breza – OK Krivaja-Juniori 2:0 / 25:20,25:17/
OK Breza – OK Kalesija 0:2/18:25,20:25/
OK Bosna Kalesija – OK Krivaja -Seniori 0:2/30:32,19:25/

POREDAK/
OK Krivaja -Seniori
OK Bosna -Kalesija
OK Breza – Breza
OK Krivaja -Juniori

Turnir su osudile sudije odbojkaškog saveza F BIH, Belmina Čoloman iz Zavidovića i Mersiha Preldžić iz Žepča i iste su bile na visini zadatka.

Zahvaljujemo se predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zavidovići gospodinu Redži Seferoviću, koji je organizaciju turnira podržao u svim segmentima i koji je našao vremena, prostora da se druži sa odbojkašima iz Breze, Kalesije.

Zdici.info