Završeni radovi na rekonstrukciji puta u naselju Grab

Dešavanja

U skladu sa Ugovorom koji je potpisan 03.03.2021. godine, završeni su radovi na rekonstrukciji puta u naselju Grab.

Nakon provedene tenderske procedure za najpovoljnijeg izvođača radova na rekonstrukciji puta u naselju Grab, odabrano je Privredno društvo „HAJDIĆ“ d.o.o. Maglaj, koje zastupa direktor Elvedin Hajdić sa kojim je Općina Zavidovići potpisala Ugovor o izvođenju radova.

Ukupna vrijednost Ugovora je 32.558,76 KM a finansirana je iz Budžeta općine Zavidovići. U rekonstrukciji puta učešće su uzeli i mještani koji su za radove izdvojili dodatnih 12.000,00 KM za asfaltiranje oko 450 m2.. Rok izvođenja radova je bio 30 radnih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Rekonstrukcija puta u naselju Grab je posebno važna jer vodi do najvećeg nalazišta Kamenih kugli u Evropi. Turistima koji posjećuju ovu prirodnu oazu važno je obezbijediti dobar pristup, s obzirom da je ovo mjesto gdje posjetioci osjećaju mir, ljepotu i nevjerovatnu energiju.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović navodi da Općina Zavidovići teži razvoju saobraćajne infrastrukture jer je to preduslov za razvoj Općine, privlačenje stranih investitora i razvoj turizma, te da mu je veoma važno da svi posjetioci imaju lijepo iskustvo kada dađu u naš grad koji je bogat raznovrsnim turističkim potencijalima.

 

Zdici.info