Zavidovići su ponovo na rukometnoj mapi Evrope

Sport

Zavidovićka rukometna publika ove jeseni ponovo će imati priliku da uživa u jednoj evropskoj utakmici a zahvaljujući rukometašicama Krivaje koje su ove sezone izborile, po šesti put, nastup u evropskim takmičenjima.

Izabranice Adnana Bašića proteklog vikenda zaključile su još jednu veoma uspješnu sezonu u kojoj su takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine završile na diobi trećeg mjesta. Bolje od Krivaje bile su samo rukometašice, dugogodišnjeg prvaka ekipe Gruda, Hadžića i Borca od kojih su naše “Lavice” u direktnoj borbi za treće mjesto poražene u posljednjem susretu sezone.

Iako sa skromnim financijskim izdvajanjima, koja su minorna u odnosu na druge klubove, ekipa Krivaje uspjela je obezbijediti četvrtu poziciju koja obezbjeđuje nastup u EHF Evropa kupu naredne sezone.

Svoj posljednji nastup na evropskoj sceni ekipa ženskog rukometnog kluba Krivaja imala je u sezoni 2019/2020 kada smo na domaćem terenu ugostili ekipu Maccabi Rishon Leziona. Tada smo imali polovičan uspjeh. Nakon pobjede u prvom susretu rezultatom 25:21, drugi susret koji je odigran samo dan kasnije, naša ekipa poražena je rezultatom 31:22.

To je bilo treći put uzastopno da su “Lavice” izborile nastup u Evropi, a još su jednom ranije nastupale i to u sezoni 2013/2014.

Imale su Krivajašice pravo nastupa i u sezoni 2020/2021, što bi bio četvrti uzastopni put, ali zbog nepovoljnih financijskih prilika uzrokovanih pandemijom korona virusa, naš klub nije izvršio prijavu u EHF takmičenja.

Kako smo već pisali, sezona iza nas je veoma uspješna na svim poljima. U narednom periodu očekuju nas završnice državnih prvenstava za omladinske kategorije, za koje se nadamo da će ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada smo na četiri završnice osvojili četiri medalje i to jednu zlatnu, dvije srebrene i jednu bronzanu.

Zdici.info