Zavidovići: Krađe, pretresi i hapšenja

Dešavanja

Dana 21.08.2023. godine, u mjestu Majdan, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u kuću, vlasništvo I.E. iz Zavidovića. Tom prilikom iz kuće je otuđen određeni iznos novca. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći 21/22.08.2023.godine, u ulici Radnička, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u tri garaže vlasništvo IP Krivaja doo u stečaju. Tom prilikom otuđena je jedna samohodna kosačica i određena količina bakra. Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići izvršili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

U toku noći 21/22.08.2023.godine, u ulici Radnička, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u magacin IP Krivaja Mobel. Tom prilikom je otuđena određena količina elektro kablova i bakra. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo slobode je lišen F.E. (1979.) iz Zavidovića, od kojeg je oduzeta određena količina kablova kao i novac, stečen prodajom kablova i bakra. Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići izvršili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Dana 22.08.2023.godine u 16,30 sati policijski službenici Policijske stanice Zavidovići su su u ulici Patriotske lige, prilikom postupanja po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima za pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo B.R. (1959) iz Zavidovića, pronašli određenu količinu elektrokablova koji potiču iz gore opisanih krivičnih djela. Osumnjičeni je lišen slobode te je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo “Prikrivanje”. O svemu navedenom upoznat je dežurni tužilac.

U toku noći 21/22.08.2023.godine, u ulici Alije Izetbegovića, izvršeno je krivično djelo “Teška krađa” u podrumske prostorije, vlasništvo K.E. iz Zavidovića. Tom prilikom je otuđena jedna zračna pumpa. Policijski službenici Policijske stanice Zavidovići izvršili su uviđaj, uz upoznavanje dežurnog tužioca.

Zdici.info