Zavidovićanima bronza na međunarodnom turniru

Sport

Na međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci, u organizaciji KSO Bosna iz Zenice povodom obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti BiH, ekipa Zavidovića je osvojila bronzanu medalju.

Turnir je održan u dvorani osnovne škole Musa Ćazim Ćatić u Zenici, a na istom je učešće uzelo 6 ekipa: KSO Bosna iz Zenice, Zenica 92, IOK Kakanj 92, IOK Marsonia iz Slavonskog Broda, IOK Breza i IOK Zavidovići.

Turniru su nazočili i predstavnici gradske uprave grada Zenice, presjedavajuća vijeća Snježana Renić kao i gradonačelnik Fuad Kasumović koji je i otvorio turnir.

Nakon intoniranja himne BiH, kao i odavanja počasti umrlim i stradalim u BiH, uslijedio je cjelodnevni takmičarski program po grupama.

Nakon grupne faze, ekipa Marosnia je bila najbolja u grupi A, a Bosna je zauzela drugo mjesto. U grupi B ekipa Breze je bila najbolja, dok su Zavidovići bili drugoplasirani.

U utakmici za treće mjesto Zavidovićani su bili bolji od domaćina Bosne sa 2:1 po setovima, dok je ekipa Breze za nijansu bila bolja od Marsonie iz Slavonskog Broda u finalnom susretu.

Ovaj turnir je dobro došao našoj ekipi i pomoći će da se otklone greške u nastavku trenažnog procesa i nastavka takmičenja u Premijer ligi BiH koji počinje krajem marta“, složili su se Husanović i Horozović, trenerski dvojac ekipe Zavidovića.

Iako je ekipa bila oslabljena neigranjem ključnih igrača, Husića i Bjelića, možemo biti zadovoljni postignutim.

 

A. B./Zdici.info