Zašto ne treba biti ulizica?

Zabava

Ulizivanje šefovima i ostalim nadređenima se može vidjeti maltene u svakoj tvrtki. U nekim slučajevima je to vrlo učinkovito, jer ulizivanjem i laskanjem radnici mogu doći do većih povlastica nego da se trude da bolje rade.

Naravno, ostali radnici to ne vole vidjeti, i zato ulizice u tvrtki bivaju nazivane raznoraznim pogrdnim imenima.

Biti ulizica se možda isplati, ali ipak nije dobro da se tako ponašamo.

Zašto?

1. Šefovi će vas držati pored sebe, ali vas neće cijeniti Razmislite pametno.

Da li je moguće da šefovi ne primjećuju da im se ulizujete? Oni nisu glupi, i vrlo su svjesni svega što se događa. Činjenica je da svakom prija da pored sebe ima osobu koje će stalno ga podržava, hvali i klima glavom. Ljudi vole slušati hvalospjeve o sebi, to je psihološka činjenica. Imati takvu osobu pored sebe je korisno i ugodno. Ali, šefovi su svega itekako svjesni. Nitko ne može biti toliko dobar glumac. Zato se može dogoditi da, čak iako vas šef stalno drži pored vas, kada se ukaže dobra prilika, šansu ipak dobije kolega koji bolje radi.

Koliko god šefovima prijalo vaše ponašanje, ne mora značiti da vas oni cijene kao osobu i radnika. Na kraju je najbitnije da se posao uradi kako treba. Svaki šef to zna.

2. Bivati ocrnjeni kod drugih kolega

Znate i sami da ulizice nitko ne voli. U čovjekovoj je prirodi i odgoju tražiti pravdu. Stoga, druge kolege nikako neće cijeniti vaš ponašanje. Možda to neće pokazivati, ali će vam sigurno pričati iza leđa. Bit ćete obilježeni za cijeli život kao netko tko je napredovao, ne zahvaljujući radu i zalaganju, nego ulizivanju. Kolege su vam bitne ne samo kao podrška na poslu, već i kao kontakti za neki budući posao.

3. Zašto gubiti osobni ponos?

Psiholozi tvrde da smo mi ne ono što mislimo, nego kako se ponašamo. Naše ponašanje oblikuje našu osobnost. Ulizivanje, prisilno smješkanje i odobravanje, gluma da nekoga volimo i slično snižavaju vlastito samopoštovanje. S vremenom ćete se, nesvjesno, pretvoriti u osobu koja nema vlastiti stav i prilagođava ga onome tko ponudi više.

radniodnosi.com