Za sanaciju komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni „Majdanska polja“ odobreno 112.906,87 KM

Dešavanja

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona potpisani su ugovori o regulisanju međusobnih obaveza i načina realizacije odobrenih sredstava za organizaciju i izgradnju poslovnih zona na području Zeničko-dobojskog kantona. Gradu Zavidovići osigurano je 112.906,87 KM za sanaciju komunalne infrastrukture u krugu Poslovne zone „Majdanska polja“. Sredstva su dodijeljena na osnovu prijave Grada Zavidovići na Javni poziv Ministarstva za privredu ZDK.

„Sredstvima odobrenim od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona poboljštat će se trenutni uslovi u industrijskoj zoni „Majdanska polja“ postojećim privrednim subjektima, a otvorit će se i mogućnost za nova investiranja i izgradnju poslovnih hala na ovoj lokaciji.

Grad Zavidovići suočava se s nedostatkom adekvatnog građevinskog zemljišta za formiranje većih poslovnih zona što doprinosi sporijem razvoju ove lokalne zajednice. Iz tog razloga zahvaljujem se Premijeru Neziru Piviću i resornom Ministru na odobrenim sredstvima i na prepoznavanju napora koje čini Gradonačelnik sa službama u cilju što boljeg unapređenja prvrednih uslova u našem Gradu. Nadam se da će se dobra saradnja Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zavidovići nastaviti i u narednom periodu“, kazao je Gradonačelnik Hašim Mujanović.

Izvorni Članak: zavidovici.ba