Za petak najavljeni novi protesti ispred OHR-a, organizatori poručili: Zaustavimo razgradnju države

Dešavanja

Predstavnici udruženja ReSTART BiH i Krug 99 pozvali su građane na proteste ispred OHR-a u petak 31. marta u 14 sati.

Građanski aktivista i organizator protesta Suad Đozić poručio je kako će svojim izlaskom ispred OHR-a građani potvrditi da su za građanski koncept uređenja društva.

– Zaustavimo dalju razgradnju države, odnosno cementiranje etno-feudalnog koncepta uređenja bh društva u tri etnička tora. Svojim izlaskom ćete potvrditi da ste za građanski koncept uređenja društva kao osnovu za modernu, demokratsku državu Bosnu i Hercegovinu u kojoj će se poštovati ljudska i građanska prava svih njenih građana kao što je u svim zemljama EU – rekao je Đozić.

Poručio je kako građani moraju izaći na proteste i zbog budućih naraštaja.

– Izađite na ulicu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog svoje djece i njihove budućnosti. Nije više 5 do 12, ovo je sad 12 i 5 – poručio je Đozić.

Tokom 2022. godine, ispred OHR-a organizovano je nekoliko okupljanja građana koji su izrazili nezadovoljstvo odlukama visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Posljednji protesti organizovani su 24. oktobra 2022. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova KS saopćilo je kako je na tim protestima prisustvovalo 700 osoba.

Izvorni Članak: www.klix.ba