Volonteri uz podršku UG "Fojničani" uredili ušće rijeke Krivaje

Život

Uz podršku Udruženja građana “Fojničani” iz Maglaj, neformalna grupa mladih iz Zavidovića realizirala je danas akciju čišćenja i uređenja na ušću rijeke Krivaje. Vrijedni volonteri, kojima su podršku pružili i članovi navijačke skupine “Rockers”, su očistili smeće, busenje i živicu kao i dio šetnice od erodirane zemlje, pokosili su travu, zasadili 9 stabala paulovnije, dvije ukrasne vrbe, napravili cvijetnjak i postavili kantu za otpatke i klupu za odmor.

Akciju je podržala i Općina Zavidovići postavljanjem još jedne kante i klupe na ovom sada doista prelijepom kutku prirode. Što reći, nego čestitati svim sudionicima, a posebno voditeljici Merima Bašić na angažmanu i aktivizmu vrijednog svakog divljenja. Volonteri su realizirali “Zeleni izazov na ušću”, sada je pravi izazov da tako i ostane.

Akcija “Zeleni izazov na ušću” je realizirana u okviru “Eko HUBa Maglaj” koji je dio projekta Misli o prirodi koji implementira Centar za promociju civilnog društva uz financijsku potporu Švedske, Fond za zaštitu okoliša FBiH, te općina Maglaj, Žepče, Zavidovići i Usora.

Zdici.info