Velika sportska priča se nastavlja! Danas održan Turnir prijateljstva u odbojci, sutra Vivicitta

Sport

Danas je u Zavidovićima počeo niz sportskih aktivnosti koje se održavaju povodom međunarodne atletske utrke – Vivicitta.

U sportskoj dvorani Mješovite srednje škole Zavidovići i Gimnazije “Rizah Odžečkić” danas je održan odbojkaški turnir u ženskoj kategoriji, te je odigrana prijateljska utakmica između MOK Zavidovići i sportskih prijatelja iz Cremone.

U ženskoj kategoriji je najuspješnija bila domaća ekipa iz Zavidovići, a pored gostiju iz Cremone učešće su još uzele i ekipe Željezare i Tešnja.

U prvom susretu domaće odbojkašice su savladale ekipu Cremone sa 2:1, a u drugom je ŽOK Tešanj istim rezultatom savladao ŽOK Željezara iz Zenice.

U susretu za treće mjesto Cremona je sa 2:1 u setovima bila bolja od Željezare, dok je u finalnom susretu ekipa ŽOK Zavidovići sa sigurnih 2:0 savladala odbojkašice iz Tešnja.

Poslije turnira je upriličeno i druženje za učesnice turnira.

Nakon turnira u ženskoj kategoriji, odigran je i prijateljski susret između MOK Zavidovići u muške ekipe iz Cremone. Uspješnije je bila domaća ekipa koja je ostvarila pobjedu rezultatom 3:1 u setovima.

Vivicitta 2017, 20. međunarodna atletska trka u Zavidovićima je na rasporedu sutra, a start trke je zakazan za 11:00 na dobro poznatom mjestu, ispred pošte.

Prije utrke će biti održane i utrke za mališane, u kategorijama vrtića i prvačića, dok je u 14:00 je planiran i prijateljski susret u košarci u Sportskoj gradskoj dvorani Zavidovići.

A. B./Zdici.info