Uskoro započinje uređenje pomoćnog stadiona NK „Krivaja“, osigurano 249.500,00 KM

Dešavanja

Projektant Adnan Haćimić jučer je u prostorijama Gradske uprave Gradonačelniku i Upravi NK „Krivaja“ Zavidovići prezentovao projekat uređenja pomoćnog stadiona NK „Krivaja“ u Zavidovićima.

Imajući u vidu činjenicu da je u zadnje dvije godine prisutna ekspanzija popularnosti fudbala u našem Gradu, o čemu govori brojno stanje upisa dječaka u Školu fudbala, Projektant je naglasio da je prostor pomoćnog stadiona površine 6 duluma idealan za uređenje terena sa umjetnom travom za potrebe svih takmičarskih selekcija NK „Krivaja“.

Pored ugradnje umjetne trave u konačnici je planirana i izgradnja tribina za cca 200 gledalaca kao i potrebnih kabina uz postavljanje ograde i adekvatne rasvjete. Ovaj projekat predstavlja nastavak uređenja pomoćnog stadiona na kojem je prije nekoliko godina već izgrađeno manje igralište s umjetnom travom.

Za početak realizacije ovog značajnog projekta obezbjeđen je dio finansijskih sredstava. Grad Zavidovići za ovu namjenu opredijelio je 40.000,00 KM uz podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona u iznosu od 200.000,00 KM i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine u iznosu od 9.500,00 KM.

Članovi Uprave NK „Krivaja“ i Gradonačelnik Hašim Mujanović kazali su da su zadovoljni predloženim projektnim rješenjem te su zahvalili Projektantu na iscrpnoj prezentaciji. Gradonačelnik ističe da je opredjeljenje Grada Zavidovići, između ostalog, i podrška sportu po čemu je naš Grad prepoznatljiv.

Gradonačelnik cijeni napore sportskih kolektiva na unaprijeđenju uslova za trening naših sportaša i odigravanje sportskih utakmica a Grad Zavidovići stoji na raspolaganju i pruža nesebičnu podršku ovakvim projektima. Gradonačelnik se nada da će uz dodatnu podršku viših nivoa vlasti i sponzora ovaj projekat biti uspješno okončan u što kraćem vremenskom roku na zadovoljstvo zavidovićkih nogometaša.

Izvorni Članak: zavidovici.ba