Urnebesna komedija "Dame biraju" po prvi put u Zavidovićima

Zabava

"Dame biraju" (Plakat)

Najveći reginalni hit posljednjih godina dolazi i u Zavidoviće, i to u subotu 10. marta od 19:30 sati. Nakon ogromnog uspjeha diljem regije, komedija ALTEATRA Sarajevo „Dame biraju“ rasprodala je dvorane i pozorišta u svim gradovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ni jedna predstava do sada nije pobrala ovakvo oduševljenje žena, ali nisu rijetki ni pripadnici jačeg spola koji uživaju u urnebesnom humoru ove komedije koji se proteže od početka do kraja.

Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne tačke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja” na opće zadovoljstvo publike. Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u pozorištima prati ovu ekipu gdje god nastupa, a o popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica da je u dvije godine svoga postojanja odigrana više od 300 puta, a dvorane su rasprodane i po mjesec dana ranije.

Fenomen ove predstave je taj što se gleda više puta.

Predstava čiju režiju potpisuje poznati pozorišni redatelj Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na pozorišnim festivalima diljem regije.

Igraju: Nancy Abdel Sakhi, Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Damir Kustura, Mirza Dervišić/Sanjin Arnautović.

Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić.

Ulaznice za predstavu možete kupiti u kancelariji Centra za kulturu (ulaz od autobuske) ili pozivom na broj 032 879 096 svakim radnim danom.

Cijena ulaznice je 10 KM.

Zdici.info