Upoznavanje sportske javnosti o finansijskim problemima u MOK Zavidovići

Sport
MOK

MOK "Zavidovići"

UKOLIKO NE BI BILA UPLAĆENA AVANSNA SREDSTVA POSTOJI MOGUĆNOST ODUSTAJANJA OD TAKMIČENJA U SUPER LIGI FBiH

Iz Muškog odbojkaškog kluba Zavidovići stigao je APEL kojim se upoznaje sportska javnost grada Zavidovića da ukoliko ne bi bila uplaćena avansna sredstva iz transfera za sport za 2017 godinu postoji mogućnost odustajanja od nastavka takmičenja u super ligi FBiH za proljetni dio prvenstva sezone 2016/2017.

Važno je istaći da su pripreme kluba trebale već da krenu protekle sedmice jer nastavak prvenstva je zakazan iz Odbojkaškog saveza Federacije BiH za 5. februar kada je na programu 12 kolo prvenstva.

Bila bi prava šteta da klub ne krene sa takmičenjem u ovom dijelu prvenstva, ekipa je mnogo napredovala što je pokazatelj na tabeli gdje se klub nalazi u gornjem dijelu tabele koji u nastavku može da se priključi za plasman i prolaz u Premijer ligu BiH, jer vodeći klubovi na tabeli su gosti u Zavidovićima tako da bi se u nastavku prvenstva moglo desiti da MOK Zavidovići zabilježi pobjede u domaćim utakmicama i time bi zauzeli prve dvije pozicije za ulazak u Premijer ligu, no ako se općinska struktura vlasti ogluši za ovaj vapaj iz MOK Zavidovići poruka je da ne bi bili u mogućnosti da nastave sa takmičenjima.

Klub je u protekla tri mjeseca radio i sa omladinskim pogonom u osnovnim školama u Kovačima i Hajdarevićima gdje se školuju mladi odbojkaši na koje treba da se osloni klub u narednim sezonama.

“Iskreno se nadamo u klubu da će u narednim danima općinski načelnik shvatiti ovu situaciju kao alarm za hitno djelovanje i time spasiti MOK Zavidovići od prestanka sa radom, jer u ovom slučaju nije moguće izvršiti obaveze prema savezu uplatama za članarine, izvršiti prijave i uraditi ljekarska uvjerenja“, riječi su trenera MOK Zavidovići prof. Asmera Mujanovića.

Zdici.info