U Zavidovićima sutra počinje "3x3 Street Basket" turnir, dolazi i ekipa iz Litvanije

Sport

Zavidoviće ovog vikenda ponova trese basket groznica, a na obnovljenom terenu sportskog centra “Partizan” igrat će se “3×3 Street Basket” turnir.

Ovo je treća godina u nizu u kojoj će Zavidovići biti domaćini ovog turnira, a drugu godinu u nizu je isti uvršten u zvanični kalendar krovne međunarodne košarkaške federacije -FIBA.

Ono što je važno istaći da je i ove godine to bila inicijativa mladih ljudi koji su se mjesecima pripremali za ovaj događaj, te pritom uspjeli obnoviti teren, izgraditi tribinu i pripremiti još niz noviteta. Organizator turnira je SKU “Duh – Animus”.

Na turnir se prijavilo 19 ekipa, a pored ekipa iz Beča i Beograda koje su nastupale prethodne godine, ove godine će u Zavidoviće stići i jedna ekipa iz Litvanije.

Nagrada za 1. mjesto iznosi 2000 KM, a pobjednik će osigurati i plasman na veliko finale u Vitezu, dok će drugoplasirana ekipa osvojiti 1000 KM. Ekipa koja završi na trećem mjestu će dobiti 300 KM. Pored navednog, bit će upriličeno i takmičenje u zakucavanju i tricama.

Turnir počinje u subotu 21. jula s početkom u 14 sati, a nedjeljni program počinje u 15 sati i trajat će do kasnih večernjih sati.

A. B./Zdici.info