U Zavidovićima počeo s radom novi karate klub - KK Leopard

Sport

Više puta smo navodili kako su se Zavidovići u posljednjim godinama pokazali da su rasadnik uspješnih sportista, a između ostalog naročito karatista, a promociji ovog sporta i podizanju na stepenici više sigurno da će doprinijeti i osnivanje novog kluba – Karate kluba “Leopard”.

Poseban akcenat treba staviti na mlade momke iz Zavidovića koji su inicijatori ove ideje, a sada poslije nekoliko mjeseci rada na registracija kluba i trenere u klubu.

Sekcije ovog kluba su već u par navrata nastupale na turnirima u BiH s najmlađim karatistima i pritom osvojile desetine medalje. Cilj kluba je svakako omogućiti mladima rad na sebi, zdrav stil života i fizičku aktivnost, te usvajanje jedne od najpopularnijih borilačkih vještina.

Treninge vode Sadin Avdić (Crni pojas – 2. dan), Sanjin Avdić (Crni pojas – 1. dan) te Emrah Gluhić (smeđi pojas, predmajstorski), mladi i talentovani karatisti i upravo mlada i talentovana trenerska postava je ono što osigurava ugodan ambijenat i rad u kvalitetnoj atmosferi, te postizanje dobrih rezultata.

KK Leopard nakon rada sa sekcijama u ruralnim područjima proširuje svoje djelovanje i na gradsku zonu, te od narednog vikenda (3. i 4. februara) počinju i treninzi u sportskoj sali Srednje tehničke škole Zavidovići, u termini od 14:00 do 15:30.

Svi zainteresovani “Leopardi” različitih uzrasta mogu se pridružiti treninzima, a upis je besplatan. Kontakt telefon za više informacija:  060 300 35 69.

A. B./Zdici.info