U Zavidovićima održan drugi memorijalni turnir u znak sjećanja na Mersada Kurtalića

Sport

Foto: Ustupljeno Zdici.info

Protekle subote u Sportskoj dvorani u Zavidovićima, u organizaciji karate kluba „Mersad Kurtalić“ iz Zavidovića održan je „II Memorijalni turnir Mersad Kuratlić“.

Turnir je posvećen mladom, perspektivnom karatisti Mersadu Kurtaliću, po kome klub i nosi ime, nesretno stradalom u poplavama 2014. godine koju su pogodile našu zemlju.

Turnir je okupio oko 350 takmičara iz 20 klubova, a organizovan je u okviru Karate saveza Federacije BiH, a ujedno je i određen za prvi turnir kantonalne lige, otvorenog tipa, novoformiranog karate saveza ZE-DO kantona.

Turnir je dobio pohvale za vrhunsku organizaciju i toplu atmosferu, koja se osjećala tokom takmičenja, što u klubu smatraju svojim najvećim uspjehom jer na taj način žele i sačuvati sjećanje na rahmetli Mersada.

Za najbolji klub na turniru proglašen je karate klub „Viktorija“ Žepče. Drugo mjesto osvojio je karate „Perfekt“ Zenica, a treći je bio karate klub „Sinbra“ Tuzla.

Na ceremoniji otvaranja obratili su se i gosp. Amir Muminović, predsjednik Skupštine sportskog saveza općine Zavidovići, te gosp. Idriz Alihodžić, pomoćnik načelnika općine, u službi za kulturu i sport, koji je ujedno i otvorio turnir.Klub već za maj mjesec 2018. godine planira i priprema “III Memorijalni turnir Mersad Kurtalić”.

A. B./Zdici.info