U Zavidovićima obilježen 19. decembar – Dan zavidovićkih ratnih jedinica

Dešavanja

Polaganjem cvijeća i prigodnim obraćanjem domaćina na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima 1992-1995. godine jučer je obilježen 19. decembar – Dan zavidovićkih ratnih jedinica. Delegaciju Grada Zavidovići predvodio je Gradonačelnik Hašim Mujanović.

„Obilježavanje ovog datuma veoma je važno radi sjećanja na period agresije na Bosnu i Hercegovinu i na period naše zajedničke spremnosti na odbranu naše jedine domovine. Jedini cilj nam je bio oslobađanje privremeno okupirane teritorije. Čestitam pripadnicima časne Armije Republike Bosne i Hercegovine na herojskoj borbi za očuvanje naše domovine. Na ovaj dan sjećamo se zavidovićkih šehida, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida koji su živote i dijelove tijela ugradili u slobodu u kojoj sada živimo. Naša obaveza je bdjeti nad našom domovinom i čuvati je za buduće generacije“, kazao je Gradonačelnik Hašim Mujanović.

U nastavku programa u prostorijama Kulturno-sportskog centra održan je prigodan program uz obraćanja istaknutih pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine, a potom je uslijedila premijera dokumentarnog filma „IV manevarski bataljon“.

Izvorni Članak: zavidovici.ba