U Zavidovićima akcija "Stolica za kulturu"

Zabava
dom-kulture

dom-kulture

Centar za kulturu Zavidovići pokrenuo je akciju “Stolica za kulturu” s ciljem presvlačenja stolica u Kino sali ove ustanove.

Centar za kulturu Zavidovići izgrađen je 1956. godine. Decenijama unazad zgrada je pretrpjela brojna infrastrukturna oštećenja, pogotovo u periodu ratnih dejstava.

Tokom posljednjih godina menadžement ove ustanove uradio je nekoliko aktivnosti na kreiranju ugodnog ambijenta. Posljednja aktivnost koja je pokrenuta je akcija “Stolica za kulturu” s ciljem presvlačenja stolica u Kino sali ove ustanove.

– Akcija se odnosi na presvlačenje stolica u Kino sali, a obzirom da nismo u mogućnosti sami finansirati navedeni projekat ovom prilikom pozivamo Zavidovićane da kupovinom jedne stolice podrže naš projekat i razvoj kulture na području općine. Vjerujemo da samo zajedničkom akcijom i pomoći možemo spasiti kulturu u malim sredinama i omogućiti opstanak iste a ujedno stvoriti pretpostavke za organizovanje i drugih većih sadržaja, kazali su iz Centra za kulturu.

Vrijednost jedne stolice iznosi 50,00 KM, a iz Centra se nadaju da će građani prepoznati važnost ove aktivnosti te dati svoj doprinos u realizaciji.

Građani svoje uplate mogu izvršiti putem žiro računa 1340 3000 0001 3981 ili lično u prostorijama Centra za kulturu. Sve ostale informacije i pojašnjenja možete dobiti na broj 032 879 096.

 

 

E. F./Zdici.info