U tržnim centrima artikli čiji su rokovi istekli prije pet mjeseci

Dešavanja

Na redakcijski e-mail stigao nam je tekst naše sugrađanke u kojem apeluje da budemo krajnje oprezni prilikom kupovine prehrambenih proizvoda, a posebnu pažnju da obratimo na ROK TRAJANJA.

– Naime, kada su u pitanju prehrambeni proizvodi na policama naših trgovina, redovno, ali zaista redovno, prilikom kupovine istih obavezno gledam ROK TRAJANJA. Danas mi se desilo to da sam u jednom tržnom centru u Zavidovićima, sasvim slučajno na jednom proizvodu zaboravila provjeriti do kad se isti može upotrijebiti.Tek kada sam došla kući, vidjela sam da je na tom istom proizvodu rok istekao prije tačno 5 mjeseci, zaista sam ostala šokirana – piše naša sugrađanka (podaci poznati redakciji).

Naglašava da ovim tekstom želi skrenuti pažnju svim ljudima na to da obavezno gledaju na rok trajanja hrane, posebo one hrane koja je sa mikrobiološkog gledišta brzo podložna kvarenju i samim tim može predstavljati neposrednu opasnost za ljudsko zdravlje.

– Molim vas, budite oprezni prilikom kupovine prehrambenih proizvoda. Mislite na vlastito zdravlje, jer kako kaže grčki liječnik Hipokrat u svojoj izjavi: ”Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana” – apeluje naša čitateljka.

Zdici.info