U Kaknju održan 6. tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci: Zavidovićani osvojili treće mjesto

Sport

Jučer je u Kaknju pod pokroviteljstvom Saveza sjedeće odbojke ZE -DO kantona, a u tehničkoj organizaciji SDI KAKANJ -OKI KAKANJ 92 održan 6.tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci koji je posvećen nizu obilježavanja značajnih datuma kada je ova populacija sportista u pitanju; Dan državnosti Bosne i Hercegovine,3.decembar, Svjetski dan osoba sa invaliditetom i 22.godišnjice obilježavanja od osnivanja 3.korpusa Armije Bosne i Hercegovine.

Na turniru su nastupili svi klubovi koji egzistiraju u okviru SSO ZDK-a, osam klubova: zenički klubovi Čelik 07, Bosna i Zenica 92, Breza 1 i Breza 304, kao i klubovi iz Zavidovića, Maglaja i Kaknja.

Nakon cjelodnevnog nadmetanja klubovi su bili podijeljeni u dvije grupe.

Grupa A: Čelik 07,Kakaknj 92,Breza 304 i Zavidovići

Grupa B: Bosna, Maglaj, Breza i Zenica 92

Najviše uspjeha u grupi A imali su Čelik 07 i Zavidovići, a u grupi B, Bosna-Zenička i Zenica 92.

U utakmici za treće mjesto Zavidovićani su bili bolji od Zenice 92 sa 2:0,dok su Čelikovci slavili u finalima nad Bosnom rezultatom 2:0.

Okončano je i takmičenje u sve tri lige Bosne i Hercegovine, u Premijer ligi BiH primat drže i dalje sarajevski klubovi: SPID i FANTOMI, a u stopu ih prate Sinovi Bosne iz Lukavca, dok u Prvoj ligi BiH dominira Maglaj-Index i Neretva iz Mostara.

Slijedi duga zimska pauza kada će, nakon iste klubovi nastaviti svoja takmičenja za sezonu 2016/2017 .

Proljetni dio prvenstva BiH sa početkom proljeća 2017 godine.

Zdici.info