U Kaknju neće biti javnog dočeka Nove godine, kažu da otkazuju zbog rata u Palestini

Dešavanja

Općina Kakanj ove godine neće imati javni doček Nove godine na koji bi izdvojili stotine hiljada KM kao drugi gradovi i općine već će ta sredstva usmjeriti za besplatne mjesečne karte učenika.

Iz Općine Kakanj su kazali da u vrijeme kada djeca Palestine svakodnevno umiru te da vatromet koji u nekoliko minuta nestane, mogu sačekati neka bolja i sretnija vremena.

“Mi u Općini Kakanj, prateći trenutnu situaciju u svijetu i izraženu jaku empatiju naših građana prema narodu Palestine i suosjećajnost koju bosanskohercegovački građani osjećaju prema Palestincima, kao i prezir prema zločinu koji se prema njima provodi, ali i ratna dešavanja u Ukrajini, odlučili smo da nije vrijeme za organizaciju javnog dočeka Nove godine”, kazao je načelnik Bajtarević.

Istakao je da su se i ove godine opredijelili da za najmlađe sugrađane, djecu, pripreme prigodna dešavanja uz igrokaze, predstave i radionice, a planirana je i priredba kakanjskih vrtića i podjela paketića odabranim grupama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

“Smatramo da javna proslava Nove godine i vatromet mogu pričekati neka bolja vremena i mišljenja smo da u ovom trenutku imamo bitnijih stvari koje trebamo podržati i pomoći i usmjeriti javna sredstva”, kazao je Bajtarević. 

Izvorni Članak: www.klix.ba