U Gradu Zavidovići započeo program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Dešavanja

Na području Grada Zavidovići upriličen je program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine počelo je, 24. 11. 2023. godine, okupljanjem ispred Spomen-obilježja šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama Odbrambeno-oslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini 1992.-1995. godina. Delegacija Grada Zavidovići predvođena Gradonačelnikom Hašimom Mujanovićem položila je cvijeće na pomenuto spomen-obilježje i tako započela obilježavanje Dana državnosti.

Nakon polaganja cvijeća delegacija i gosti su obišli Spomen-sobu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine, a potom su se uputili na Spomenik žrtvama nacizma i fašizma 1941.-1945. godine, gdje je također odana počast i položeno cvijeće.

Predstavnici vlasti, udruženja, sportski kolektivi i drugi gosti učešćem u svečanom programu ukazali su na značaj 25. novembra za Bosnu i Hercegovinu, ali i za vlastiti Grad.

Gradonačelnik Hašim Mujanović čestitao je Dan državnosti svim građanima našeg Grada kao i građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu uz želju da svojim zajedničkim radom doprinesemo jačanju države, solidarnosti i poštivanju različitih duhovnih i kulturnih vrijednosti, te da ovaj historijski datum, obaveže sve nas da damo svoj puni doprinos u daljnjoj izgradnji i jačanju našeg Grada i države Bosne i Hercegovine.

U čast obilježavanja ovog značajnog datuma u Gradskoj sportskoj dvorani, 25. 11. 2023. godine s početkom u 9:00 sati, bit će održan turnir u malom nogometu “Zavidovići 2023”, gdje će nastupiti ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, a organizator je Ženski nogometni klub “Krivaja” Zavidovići.

Pored navedenog, u subotu 25. 11. 2023. godine, s početkom u 10:30 sati, bit će upriličen kulturno-zabavni program priređen od strane Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Zavidovići koji će se održati ispred prostorija u Zavidovićima u ulici „Alije Izetbegovića“ broj 4.

Izvorni Članak: zavidovici.ba