U direktnoj borbi za Evropu rukometašice Krivaje u derbiju dočekuju ekipu Hadžića

Sport

Rukometašice Krivaje u okviru osamnaestog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu ugostit će ekipu Hadžića. Ovaj susret ujedno će biti i derbi susret kola obzirom da Hadžići trenutno zauzimaju drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici dok se naša ekipa nalazi na četvrtoj poziciji.

Tradicionalno susreti ove dvije ekipe pružaju dobar rukomet u kojem gledatelji uvijek uživaju, zbog toga i pozivamo sve ljubitelje rukometa da u subotu posjete Gradsku sportsku dvoranu i pruže podršku našim mladim rukometašicama.

Eventualnom pobjedom ekipa Krivaje uspjela bi zadržati četvrtu poziciju koja bi mladoj ekipi Krivaje obezbijedila plasman na Evropsku scenu. Zbog toga našim “Lavicama” je potrebna maksimalna podrška sa tribina, kako bi nadamo se uspjele ostvariti zacrtani cilj za ovu sezonu.

U proljetnom dijelu šampionata rukometašice Krivaje od pet odigranih susreta upisale su četiri pobjede i samo jedan poraz i to na gostovanju kod aktuelnog lidera prvenstva, ekipe Gruda.

Nadamo se da će izabranice Adija Bašića i nakon ovog kola zadržati odličnu formu koju su pokazale do sada.

Podsjetimo, ekipa Krivaje u posljednjih deset godina četiri puta je nastupala u Evropi a u okviru Challenge Cupa sadašnje Evropa lige.

Susret sa Hadžićima na rasporedu je u subotu sa početkom od 17:30.

Zdici.info