Turković Nefisa živi u ruševnoj kući staroj 100 godina, bez vode i kupatila

Život

Turković Nefisa iz Zavidovića živi u ruševnoj kući staroj 100 godina, bez vode i kupatila.

Nana Nefisa trenutno živi u veoma neuslovnim uvjetima, u trošnoj kući, koja ne ispunjava uslove za život bilo kojeg stvorenja, a naročito ne insana. Kuća u kojoj živi Nefisa je stara, bez temelja, zidana od blata i sklona padu, sa dvije prostorije, bez WC i kupatila, napuklih zidova i polomljenih crijepova.

Nažalost, kuća je pored svega izložena najvećim vanjskim hladnoćama, jer se tokom godina na nekim mjestima plafon kuće u potpunosti urušio. Zimski dani, svakako dodatno otežavaju život i zdravstveno stanje nane Nefise, pa Vas sve molimo koji ste u mogućnosti da nani Nefisi pomognete, kako bi ostatak života provela u ugodnijem ambijentu.

Jedina želja Nefise je da ima malu sobicu, kupatilo i da jednom u životu doživi da ima vodu u kući. Predstavnici udruženja DHD redovno obilaze i pomažu nanu Nefisu toplim obrocima, ali njoj je sada potrebna još veća pomoć, a to je novi, sigurni i bolji dom.

Svi Vi koji možete i želite pomoći Nefisi to isključivo možete učiniti “LIČNO” da je obiđete ili kontaktirate na broj telefona +387 62 580 725

Zdici.info