Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Tešanj u toku pandemije povećao izvoz za 20%

Biznis

Privrednici iz Tešnja u jeku pademije povećali su proizvodnju za do 20 posto, kazao je Semir Kantić, predsjednik Udruženja privrednika „Jelah – Tešanj“.

– Mnoge će iznenaditi informacija da smo tokom maja i juna ove godine, dakle u vrijeme pandemije, za 15 do 20 posto proizvezli i izvezli više robe nego u istom periodu prošle godine – kazao je Kantić.

Kako je pojasnio, ovdje se radi o odranije pristiglim narudžbama koje su realizirali u ovom teškom periodu.

On dodaje da tešanjska privreda nema problema ni s radnom snagom. Osim iz Tešnja, stižu iz Doboja, Teslića, Maglaja, Zavidovića, Usore…

U Tešnju ima pet poslovnih zona: Ciglana, Ekonomija, Glinište, Ljetinić, Viza i Bukva, najstarija i najveća poslovna zona. Čak 2.500 poslovnih subjekata i 13,5 hiljada uposlenika dovoljno govore u uspješnosti ove lokalne privrede.

U Tešnju čarape proizvode Italijani, filtere za autoindustriju Nijemci, kamionske prikolice Nizozemci…

– U Tešnju ima još puno ino-ulaganja, a bit će ih i više. Svi se pitaju kada će ovim krajem proći Koridor 5C, a to će se desiti uskoro, jer su u jeku pripreme za utvrđivanje trase koja prolazi kroz područje Tešnja – rekao je Kantić za Avaz.

Zdici.info