Tarik Kovačević iz Zavidovića u novom singlu hora "Rejjan"

Zabava

Sinoć je Grupa Rejjan na svom oficijelnom youtube kanalu premijerno predstavila spot za novi singl Odazivam Ti se, odazivam.

U spotu se nalazi i Tarik Kovačević iz Zavidovića koji je također člank hora “Rejjan”. Tarik je student na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Novi spot i singl su najava novog audio albuma Grupe Rejjan, koji bi javnosti trebao biti predstavljen krajem mjeseca decembra.

Odazivam Ti se, odazivam je ilahija koja govori o hadžu, petoj temeljnoj islamskoj dužnosti, koju u hadžskim danima želimo predstaviti javnosti. Video materijal je sniman na nekoliko lokacija, od kojih središnje mjesto zauzimaju kadrovi snimani u Jami Raspotočje RMU Zenica.

”Prvobitno je planirano da se ilahija predstavi noć uoči predstojećeg Kurban-bajrama, budući da je danas godišnjica za pet tragično stradalih rudara u jami Raspotočje, te da smo snimali kadrove u RMU Zenica, odlučili smo se da materijal predstavimo danas. Materijal govori o svakodnevnici jednog rudara, koji ima želju da obavi hadž”- poručio je vođa Grupe Rijad Imamović.

Tekst za ilahiju je uradio Rijad Delić, muzika je djelo Abdulkerima Popaje i Mustafe Isakovića, dok je aranžman uradio Abdulkerim Popaja. Režiju video spota potpisuje Damir Mujagić.