Sve spremno za početak Street basket turnira u Zavidovićima

Sport

Foto: Facebook

Zavidovićani odbrojavaju dana do novog 3×3 Street Basket turnira koji će biti održan ovog vikenda na košarkaškom terenu sportskog centra “Partizan”.

Niz noviteta, vrhunska organizacija na čelu sa mladim ljudima iz Zavidovića i veliki odziv ekipa sigurno su garant dobre zabave za sve ljubitelja ovog sporta u našem gradu i regiji.

Ove godine je turnir uvršten u kalendar FIBA-e (krovne svjetske košarkaške federacije), a učešće na turniru su potvrdile 24 ekipe iz gradova širom Bosne i Hercegovine, a na turniru će učestvovati i ekipe iz Srbije, odnosno, Austrije.

Turnir će se trajati dva dana, odnosno, za vikend 15. i 16. jula, a učesnici su raspoređene u 4 grupe sa po 6 ekipa. U subotu su zakazani mečevi po grupama A i B, dok su u nedjelju planirani okršaju u C i D grupa, kao i završnica turnira.

Zasigurno da je najveći novitet u sklopu ovogodišnjeg, drugog u nizu 3×3 Street Basket turnira, koncert poznatog benda Zabranjeno Pušenje, koji će biti održan u subotu ispred Sportske gradske dvorane Zavidovići.

Organizator turnira je Udruženje građana “Animus”, a za najbolje ekipe su obezbijeđene bogate nagrade, dok će biti održano i takmičenje u zakucavanju i tricama.

Street Basket Zavidovići 2017

SKU Animus Zavidovići s ponosom Vam predstavlja:
3×3 Street Basket & Koncert Zabranjenog Pušenja

SVI U ZAVIDOVIĆE 15. i 16. jula 2017. godine da zajedno pišemo historiju! ????????????????????
#zapozitivneZavidovice

Posted by Premier 3×3 Street Basket Zavidovići on Monday, June 12, 2017

A. B./Zdici.info