Sramota: Nezaposlena doktorka Jasmina Tahirović dobila otkaz u pekari jer je poslodavcu zasmetalo pisanje medija

Dešavanja

Poslodavac je otkaz obrazložio time da ne želi da novinari posjećuju pekaru da bi pisali o njenom bezuspješnom traganju za poslom u struci. Jasmina već pet godina traži posao u struci i ne ustručava se da radi bilo koji pošteni posao.

Nakon medijske pažnje koju je privukla i pošto što su saznali da je radnica u pekari Jasmina Tahirović završila medicinski fakultet, poslodavci kod kojih je radila dali su joj otkaz.

Doktorka Tahirović je za portal sjenica.com ispričala da je poslodavac otkaz obrazložio time da ne želi da novinari posjećuju pekaru da bi pisali o njenom bezuspješnom traganju za poslom u struci.

Ona je kazala da se nada da će doći bolja vremena, a do tada će, kako je rekla, tragati za bilo kakvim poštenim poslom, jer joj je novac prijeko potreban s obzirom da su joj roditelji bolesni.

O doktorki Jasmini Tahirović, koja je medicinski fakultet završila u Beogradu, i nakon pet godina bezuspješnog traganja za poslom u struci našla posao u pekari, prethodnih dana su pisali brojni mediji u regionu.