Sjajni Džumhur izborio osminu finala ATP turnira u Miamiju

Sport

Bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u osminu finala ATP turnira u Miamiju. On je u trećem kolu savladao Kazahstanca Mikhaila Kukushkina s 2:1, po setovima 4:6, 6:1 i 6:2.

Nakon što je bez problema dobio prvi gem, Damir je počeo praviti veliki broj grešaka. Nervoza je učinila svoje, te je Kukuskhkin došao do breaka u trećem gemu. Zatim je Kazahstanac potvrdio break za prednost od 3:1, iako je Damir imao priliku da vrati izgubljeni servis.

Međutim, Damir se vratio. Prvo je lagano uzeo gem na svoj servis, da bi zatim vratio i izgubljeni break za izjednačenja rezultata na 3:3. Kukuskhin je odmah uzvratio. Koristio je svaku grešku bh. tenisera, te je ponovo oduzeo servis Damiru. Potom je osvojio gem na svoj servis i došao je do 5:3.

Damir zatim bez problema uzima gem, ali nije uspio ugroziti servis kazahstanskog tenisera i Kukushkin je dobio prvi set sa 6:4. Damir je odlično ušao u drugi set. Dominirao je od samog početka, napravio je break, sigurno je servirao, te je došao do vodstva od 3:0.

Nastavio je Džumhur s dominacijom u drugom setu. Potpuno je demolirao Kazahstanca, te je set osvojio sa 6:1. Sjajno je Damir ušao i u treći set. Oduzeo je servis Kukushkinu, ali je protivnik odmah uzvratio. Izjednačio je rezultat na 1:1, a Džumhur nije osvojio nijedan poen na svom servisu. Zatim je Kukuskhin sigurnim servisom došao do vodstva od 2:1.

Naš teniser zatim igra dosta agresivnije. Iskoristio je treću break loptu u petom gemu i došao je do vodstva od 3:2, a zatim je uz male probleme uspio da osvoji gem na servis i da dođe do velikih 4:2.

Novi break Džumi pravi u sedmom gemu i našao se na korak od pobjede. Fantastično je igrao i servisom je potvrdio osvajanje seta, te je stigao do velike pobjede i plasmana u osminu finala.

(sportsport.ba)