Izborni rezultati - Lokalni izbori 2020 LIVE

Općinski načelnik

Posljednje izmjene: 28.11.2020. u 16:25

Općinsko vijeće (Osvojeni glasovi)

NAPOMENA: Rezultati lokalnih izbora 2020 za općinu Zavidovići se preuzimaju sa oficijelne stranice Centralne Izborne Komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH). Isti se preuzimaju periodično te u datom momentu mogu predstavljati pogrešnu sliku stanja ukoliko nisu pravovremeno ažurirani. Portal Zdici.info se ograđuje od eventualnih pogrešnih rezultata načinjenih od strane CIK-a ili treće strane.

Sinoć u kasnim satima završen Street basket u Zavidovićima - Turnir prevazišao sva očekivanja

Sport

U kasnim satima u noći iza nas završen je 3×3 Street basket turnir u Zavidovićima koji je još jednom prevazišao sva očekivanja. 

Turnir koji je ove godine uvršten u kalendar krovne svjetske košarkaške federacije – FIBA okupio je 24 ekipe iz Bosne i Hercegovine i regije, a kao dio programa turnira je održan i koncert Zabranjenog pušenja koji je okupio stotine građana.

Organizator turnira je SKU Animus, a projekat je finansiran kroz Balkansku regionalnu platformu za učešće i dijalog mladih, kao i uz pomoć brojnih drugih sponzora.

Prvo mjesto je zauzela ekipa Spectis iz Živinica, dok je drugoplasirana bila ekipa Košutnjak koja je čak doputovala iz Beograda, a treće mjesto je osvojila Plava Poliklinika BT iz Tuzle. U sklopu turnira je održano i takmičenje u bacanju trojki.

Kada se u ponoć okupi stotina građana kako bi ispratila završnicu turnira, tada ste sigurni da ste uradili izuzetan posao za vaš grad, a zasigurno posebno raduje činjenica da je kompletna ideja i projekat iznesen na leđima mladih ljudi, a koji poručuju da je ovo tek početak.

Amar Buljubašić/Zdici.info