Savjet MZ Rujnica: Apel preduzeću Heldovac d.o.o. Žepče na poštivanje zakonskih i ugovorenih obaveza na zimskom održavanju lokalnog puta Dolac-Tursići

Dešavanja

Na redakcijski e-mail stiglo nam je saopštenje iz Savjeta MZ Rujnica, a koje prenosimo u cjelosti.

Svjedoci današnjeg kasnog, neprofesionalnog i katastrofalnog održavanja lokalnog puta Dolac-Tursići apelujemo na izvođača radova zimskog održavanja puteva, Heldovac d.o.o. Žepče, na hitno poduzimanje radnji na prevenciji i čišćenju lokalnog puta, a sve zbog osiguranja sigurnosti učesnika u saobraćaju ovog lokalnog puta.

Apelujemo i upozoravamo izvođača radova da je obavezan na poštivanje ugovorenih i zakonskih obaveza na zimskom održavanju lokalnog puta Dolac-Tursići kao i na obaveznom osiguranju dostatnog abrazivnog materijala i soli kao i obezbijeđenju ispravnih motornih vozila za čišćenje i posipanje kolovoza.

Kasnim izlaskom izvođača radova uz neispravno motorno vozilo za čišćenje i posipanje abrazivnim materijalom formirana je ledena podloga kolovoza koja je prijetnja sigurnost učesnika u saobraćaju.

Apelujemo i preduzeću IBIS d.o.o. Zavidovići, kao ovlaštenom nadzoru nad zimskom održavanju lokalnog puta Dolac-Tursići, da posao nadzora obavljaju profesionalno i u skladu sa preuzetim i ugovorenim obavezama, izlaskom na teren, a ne iz toplih domova i kancelarija.

Apel upućujemo i općini Zavidovići da svojim ovlastima obaveže izvođača radova na zimskom održavanju cesta, a s kojim je sklopila ugovor, kao i nadzor nad zimskom održavanju cesta na obavezno zakonsko, ugovoreno i profesionalno ispunjavanje preuzetih obaveza.

Apel upućujemo radi pravovremenog poduzimanja radnji na čišćenju lokalnog puta Dolac-Tursići te u slučaju da se oglušite na naše zahtjeve biti ćemo primorani potražiti pravnu pomoć uz tužbeni zahtjev prema sve tri strane(Općina, Izvođač i Nadzor).

Zdici.info