Saopćenje za javnost OO GDS: Za propuste trebaju odgovarati oni koji su preuzeli odgovornost

Dešavanja

Iz ureda GDS-a stiglo je saopćenje u kome obavještavaju javnost.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Na 13. sjednici OV Zavidovići održanoj 31.10.2017. godine između ostalih tačaka raspravljalo se i o problemima vezanim za odlaganje otpada, poslovanje JKP “Radnik” te o odnosima Općinskog vijeća i Općinskog načelnika, što je bio i najinteresantniji dio sjednice

Izlaganjima vijećnika dr. Adnana Jupića i Zahida Avdičevića po tačkama gore pomenutih tema, jasno se dalo do znanja Vijećnicima, predstavnicima JKP “Radnik”, a i građanima da za propuste trebaju odgovarati oni koji su preuzeli odgovornost za rješavanje problema vezanih za odlaganje otpada, a u ovom slučaju to je JKP “RADNIK” i rukovodstvo.

Menadžment, nadzorni odbor i Skupština navedenog preduzeća, preuzimanjem fotelja i pogodnosti preuzeli su i obavezu da iznađu i ponude više rješenja koja bi Općinsko vrijeće razmatralo, a ne da svoj posao prebacuju Općinskim vijećnicima-Općinskom vijeću da riješi NJIHOV problem.

Naravno da “radnici” u JKP “Radnik” imaju itetakao dobra primanja te da bi isti trebali opravdati svoje pozicije i plate, a ne sramno odgovornost prebacivati na općinsko vijeće, te za svaki problem posezati u kasu budžeta, povećavati cijene usluga, u prevedenom finansirati se od novaca građana.

IZ Građansko demokratske stranke (GDS) navode da nisu podržali izvještaj o radu JKP Radnik, te da nezadovljni građani kritike za stanje treba da usmjere na rukovodeće strukture, a to su općinske službe i vijećnici koji su podržali izvještaj (SDA, SBB, ADSA i SPU).

GDS će podržati građane u tome za bolje stanje u gradu.

O.O Zavidovići

 

 

 

 

Zdici.info