Sanacija raskrnice u augustu? Planirana i sanacija dva mosta u Zavidovićima

Dešavanja

Javno preduzeće “Ceste Federacije Bosne i Hercegovine” objavilo je plan javnih nabavki za 2024. godinu prema kojima su predviđeni brojni infrastrukturni projekti na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Što se tiće Zavidovića na području našeg grada neće biti značajnijih infrastrukturnih radova a jedina bitnija najava je da će se raditi sanacije dva mosta i to mosta preko rijeke Gostović na ulazu u Zavidoviće, te mosta preko rijeke Krivaje u mjestu Stavci, stari željeznički most.

Još uvijek nije poznato u kojem obimu će biti izvedeni radovi sanacije te šta će oni uključivati obzirom da je u toku izrada projektne dokumentacije.

Planom je predviđena i izgradnja pješačkih staza kraj škole u Kovačima a procjenjena vrijednost ovih radova je 150.000,00 KM.

U toku ove godine planirano je i projektovanje pješačke staze kraj škola u naseljenim mjestima Krivaja i Vozuća, a da li će uslijediti konkretni radovi u toku ove godine nije poznato.

Jedna od stavki u planu javnih nabavki je i sanacija asfaltnog kolovoza na putu Žepče – Zavidovići koja je planirana za august ove godine.

Više detalja o ovim radovima nije dostupno tako da se ne zna tačna lokacija sanacije a predviđena vrijednost ovih radova je 122.500,00 KM.

Predpostavka je da se ovi radovi odnose na sanaciju dotrajalog kolovoza na glavno raskrnici u Zavidovićima, ali sačekat ćemo još kako bismo bili sigurni o čemu se ustvari radi.

 

Zdici.info