Prvi međunarodni odbojkaški turnir u Zavidovićima - Zavidovići Open 2016

Sport

Ove godine Muški odbojkaški klub Zavidovići po prvi puta organizuje međunarodni odbojkaški turnir u Zavidovićima – Zavidovići Open 2016.

Turnir se održava 18.09.2016 u Gradskoj dvorani u Zavidovićima, a održat će se povodom Dana općine Zavidovići.

Iz kluba ističu veliku zahvalnost općini Zavidovići koja je glavni finansijski sponzor turnira.

Pored domaće ekipe OK Zavidovići turnir će ugostiti dvije ekipe iz regiona i jednu ekipu iz Bosne i Hercegovine.

U Zavidoviće doputovati će OK BREZA, OK Volley Star Nikšić iz Crne Gore, OK Zagreb iz Hrvatske, OK Galeb i domaćin turnira je MOK ZAvidovići.

Na Zdici.info upoznajte se sa ekipama koje će nastupati na Zavidovići Open 2016.

OK Volley Star Nikšić

Klub iz Nikšića se takmiči u prvoj ligi Crne Gore i ima zapažene rezultate i sa mlađim uzrasnim kategorijama, kao i sa seniorskom ekipom koja već nekoliko puta aktivno učestvuje u KUPU i glavni je konkurent prvaku Budvanskoj rivijeri.

Volley Star Nikšić

OK Zagreb

Juniorska ekipa koja je ujedno i reprezentacija grada Zagreba. Zagrebački odbojkaški savez je osnovan 1973.godine, a kroz svoje aktivnosti uključuje 2000 odbojkaša koji učestvuju u organizaciji kampova, turnira , organizaciji prvenstva Zagreba. Najvažnija stvar je učešće u svim omladinskim selekcijma gdje su vidljivi značajni rezultati.

OK Zagreb

OK Galeb

Ekipa iz Brčkog sastavljena od jakog igračkog kadra kako seniorske ekipe tako i omladinskih selekcija. Grad Brčko  ima bogatu tradiciju što se tiče odbojke, što dokazzuje da je u ovom klubu  igrački kadar  sastavljen od reprezentativaca  kako bivših tako i sadašnjih. Klub se trenutno takmiči u SUPERLIGI FBiH.

OK Galeb

MOK Zavidovići

Ekipa domaćina je relativno mlad klub koji u svom radu od 5 godina uspješno funkcioniše, a dokaz je takmičenje seniorske ekipe u SUPERLIGI kao i takmičenja u mlađim kategorijama. Za ovako kratko vrijeme MOK je uspio organizovati nekoliko značajnih turnira, a naravno i nekolicina vrsnih igrača je već svoje mjesto zauzela i u drugim klubovima prve postave kao i u reprezentaciji BiH.

MOK Zavidovići