Prezentiran projekat izgradnje Gradske arene Zavidovići

Dešavanja

Danas je u kabinetu gradonačelnika Zavidovića Hašima Mujanovića održan sastanak na kojem je zvanično prezentiran projekat izgradnje Gradske arene “Zavidovići” sa svim pratećim sadržajima.

Idejni projekt je prezentirao jedan od najistaknutiji arhitekata u okruženju naš Adnan Hačimić, koji je u prethodnom periodu u saradnji sa predstavnicima RK “Krivaja” i Gradonačelnikom napravio idejno rješenje. Pomenuti kompleks bi se gradio na zemljištu u vlasništvu RK “Krivaja”, te bi zadovoljavao najveće svjetske standarde.

Pomenuti multifunkcionalni projekat Gradska arena “Zavidovići” bi bio sastavljen od četiri segmenta: sportske dvorane, koja bi primala preko 1.200 gledalaca i koja bi ispunjavala sve uvjete za utakmice vrhunskog nivoa, zatvorenog bazena, koji bi se koristio za rekreaciju i plivanje, moderanog shoping centra sa poslovnim prostorima i podzemnim garažama.

Ovom sastanku su ispred RK “Krivaja” prisustvovali delegati skupštine Mensur Sinanović i Zijad Omerović, te članovi Upravnog odbora Adnan Mešić, Ramiz Latifović i Haris Galijašević.

U narednom periodu RK “Krivaja” će u saradnji sa Gradskom upravom pokrenuti niz koraka koji bi doveli do realizacije ovog, za Zavidoviće, velikog projekta.

Svi prisutni su dali zajednički zaključak da bi ovo bio jedan od najvećih projekata u historiji Zavidovića, te se nadamo da će sve državne institucije BiH, Federacije BiH, Zeničko-dobojskog kantona, gradski vijećnici, istaknuti privrednici stati iza ovog projekta koji je prijeko potreban našem gradu.

Zdici.info