Prepreke nisu da nas slome, već podsjete da se za sve vrijedno u životu treba boriti!

Zabava

“Jednog dana, pojavio se maleni otvor na čahuri. Čovjek je sjedio i gledao kako se leptir nekoliko sati muči da bi izvukao svoje slabašno tijelo kroz taj maleni otvor. Onda je leptir stao. Činilo se da ne može dalje.

Zato je čovjek odlučio pomoći leptiru: uzeo je škare i razrezao čahuru. Leptir je s lahkoćom izašao. Ali je imao krhko tijelo i smežurana krila. Čovjek je nastavio promatrati leptira, očekujući da će se svakog trenutka krila otvoriti, povećati i raširiti kako bi podržala leptirovo tijelo i osnažila ga. Međutim, ništa se nije dogodilo! Leptir je cijeli svoj život proveo puzeći okolo sa slabašnim tijelom i nerazvijenim krilima. Nikada nije poletio.”

Koliko ste puta u životu stali ispred neke prepreke i rekli „ja to ne mogu“? Koliko vas je prepreka zaustavilo od vaših snova i vratilo na početak vašeg životnog puta? Pred kojim ste sve preprekama pomislili da je život pretežak i da se ne isplati živjeti? Pred kojim ste preprekama shvatili da se nemate na koga osloniti i da su svi oni koji su vas hrabrili da idete naprijed sada netragom nestali?

Koliko doista prepreka pamti vaše misli i srce?

Svuda oko nas su prepreke, ali one nisu tu da nas slome, one su tu da nas podsjete da se za sve vrijedno u životu treba boriti, da nema lakog puta do vrijednih ciljeva i da nema uspjeha preko noći. Prepreke su znak da naše snage još nisu dovoljno narasle, da naši potencijali još nisu do kraja realizirani i da u potpunosti još ne živimo sve vrijednosti u koje vjerujemo. Prepreke su tu da naš život ne bi bio ravna crta, da nas sa svojim usponima i padovima uvijek iznova podsjećaju da sve u životu ima svoju cijenu.

Prepreke su ono što nas nisu učili u školi, ali su one zato velika škola života. Onoliko preko koliko prepreka prijeđemo toliko ćemo jednoga dana imati uspomena, toliko ćemo živjeti snova.

Zato kada dođete do njih budite snažniji od svoga glasa sumnje, jači od svoga izgovora, ustrajniji od želje da odustanete. Kada imate nešto veliko iza prepreke tada niti jedna vaša prepreka neće biti velika. Veliki ćete postati vi, kao čovjek i kao borac za svoje snove.

Piše: Mario Žuvela

Savjetnikuspjeha.com/Zdici.info