Premijer liga BiH u problemima: Čak šest igrača Širokog Brijega igralo zaraženo

Sport

Foto: Facebook/NK Široki Brijeg

Klubovi koji se takmiče u m:tel Premijer ligi BiH će vrlo izvjesno naići na poteškoće u narednom periodu i teško će biti ispoštovati planirane datume odigravanje utakmica.

Naime, iz NK Široki Brijeg su večeras saopštili da je jedan član stručnog štaba i čak šest igrača koji su nastupili i utakmici posljednjeg kola protiv FK Sarajevo bili zaraženi koronavirusom.

Podsjetimo, Široki Brijeg je u susretu koji se igrao u subotu u Sarajevu na raspolaganju imao samo 13 igrača obzirom da je 12 igrača koji su osjećali simptome bilo u izolaciju. Širokibriježani su pred odigravanje susreta tražili odgodu, no Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio da neće doći do odgađana meča u posljednjem susretu pa je tako meč odigran, a domaća ekipa Sarajeva slavila s 2:0.

NK Široki Brijeg je u večerašnjem saopštenju objavio slijedeće:

Uz onih 12 igrača koji su osjećali simptome i koji su na vrijeme stavljeni u izolaciju, današnje testiranje je potvrdilo kako su jedan član stručnog stožera i čak 6 igrača NK Široki Brijeg, a koji su nastupili u derbiju 11. kola m:tel Premijer lige BiH protiv FK Sarajevo (2:0) na Koševu, pozitivni na koronavirus.

Iako je NK Široki Brijeg prije spomenute utakmice, uslijed razvoja cjelokupne situacije, o svemu telefonski obavijestio protivničku momčad i Nogometni savez Bosne i Hercegovine, isti su se oglušili na naše molbe za odgodom utakmice. Svjesni svega bojali smo se ovakvoga epiloga, a on nije pitanje samo NK Široki Brijega, nego svih nas. U pitanju su zdravlje i zaštita života, kako naših igrača i djelatnika, tako i suparničkih igrača i djelatnika, sudaca i svih ostalih koji sudjeluju u organizaciji utakmica.

Nakon svega NK Široki Brijeg će i službeno zatražiti odgodu sljedećih dviju utakmica (FK Velež Mostar u 1/8 finala Kupa BiH i FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH) u nadi kako će nadležni napokon „progledati“ – u interesu nogometa i zdravlja igrača.

Moramo vrlo ozbiljno pristupiti ovome problemu i konačno pogledati kamo nas sve ovo vodi. Danas NK Široki Brijeg, a sutra možda već netko drugi…

A. B./Zdici.info