Premijer Liga BiH bez gledalaca. Hoće li i reprezentacija BiH igrati baraž pred praznim tribinama?

Sport

Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine danas je saopštio da će se naredna dva kola fudbalske Premijer lige BiH odigrati bez prisustva gledalaca, a u cilju prevencije širenja korona virusa koji je zahvatio i našu državu.

U cilju prevencije širenja korona virusa, a slijedeći preporuke nadležnih zdravstvenih ustanova kao i vladinih institucija u BiH, Komitet za takmičenje NS/FS BiH je na telefonskoj sjednici održanoj danas donio odluku da se utakmice 23. i 24. kola BH Telecom premijer lige BiH igraju bez prisustva gledalaca“, saopštili su iz Saveza.

Bez publike će se igrati i susreti 16. i 17. kola Premijer omladinske lige BiH (U19), 22. kola Premijer omladinske lige BiH (U15 i U17), 1. kola Elitne i razvojne lige BiH, 12. i 13. kola Premijer ženske lige BiH (seniorke i kadetkinje) i pretkola KUP-a BiH za sezonu 2019/20, 16. i 17. kola Premijer futsal lige BiH i utakmice polufinala KUP-a BiH u futsalu.

Također, ranije danas je sopšteno da je odložena prodaja ulaznica za susret baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske. Ulaznice su trebale biti puštene u prodaju danas, ali iz Saveza su saopštili na zvaničnoj stranici slijedeće: “U cilju prevencije od širenja korona virusa, a u skladu sa preporukama relevantnih institucija, prodaja ulaznica je prolongirana za nekoliko dana. Novi datum prodaje ulaznica biće naknadno objavljen“.

Ostaje nepoznanice da li će se na kraju utakmice baraža uopće odigrati uz prisustvo navijača, a odgovor ćemo dobiti u narednim danima.

Podsjećamo, izabranici Dušana Bajevića će 26. marta u Zenici ugostiti Sjevernu Irsku u polufinala play-offa za Euro, a u slučaju pobjede, bh. Zmajevi bi 31. marta također u Zenici dočekali boljeg iz meča Slovačka – Republika Irska u odlučujućoj utakmici za odlazak na Euro.

Zdici.info