Ova Pravila o zaštiti privatnosti opisuju kako prikupljamo, upotrebljavamo i obrađujemo vaše podatke, uključujući i lične podatke, u vezi s vašim pristupom i korištenjem portala www.zdici.info - putem web stranice i/ili aplikacije.

Korištenjem bilo kojeg dijela portala te svih njegovih dijelova i internetskih stranica Zdici.info portala, odnosno Udruženja smatra se da su korisnici upoznati s ovim uvjetima i svim rizicima koji nastaju iz korištenja ove internetske stranice te prihvaćaju koristiti sadržaj ove internetske stranice isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

UG "Zdici.info" na portalu/internet prezentaciji Zdici.info u nekim slučajevima može prikupljati i obrađivati podatke o kupcima zainteresovanim za naše usluge, pri čemu će biti ispoštovani svi relevantni zakoni i propisi.

- Pravila zaštite privatnosti drugih web stranica, trećih strana/osoba

Na stranicama Zdici.info pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila zaštite privatnosti na tim portalima mogu biti drugačija od Pravila zaštite privatnosti na Zdici.info. Također, na stranicama Zdici.info možete pronaći različite nagradne igre i promocije proizvoda ili usluga koje provode naši partneri, odnosno poduzetnici oglašivači. Takve treće osobe mogu za svoje potrebe od vas tražiti određene osobne podatke. U tom slučaju, kada svoje osobne podatke šaljete neposredno tim trećim osobama ili na stranice drugih portala, ne primjenjuju se Uvjeti korištenja web stranice Zdici.info niti naša Pravila zaštite privatnosti.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i postavke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje ličnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s Pravilima zaštite privatnosti koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži, odnosno od strane trećih osoba.

- Koju vrstu ličnih podataka prikuplja i obrađuje UG Zdici.info putem web portala www.zdici.info

Prilikom registracije osobe za prijem novosti ili slanjem zahtjeva za više informacija putem web/android app formulara za kontakt, od korisnika ćemo zatražiti pružanje određenih informacija o sebi (ličnih podataka) kao što su ime i prezime, e-mail adresa. Vi kao korisnik potvrđujete da se slažete sa obradom podataka klikom na dugme za prijavu/pretplatu. Pružanje ličnih podataka je odluka korisnika. Ako korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke sa vašeg računara, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na web stranicu www.zdici.info, informacije o hardveru, ili internetskom pretraživaču koji koristite kao i o operativnom sistemu vašeg računara.

- Brisanje ličnih podataka

Korisnik u svakom trenutku ima pravo zatražiti brisanje ličnih podataka. Korisnik to može učiniti slanjem zahtjeva na e-mail adresu [email protected]. Po prijemu zahtjeva, podaci će biti izbrisani unutar trideset dana. I korisnik će biti obaviješten o brisanju ličnih podataka.

- Koristi li www.zdici.info kolačiće i kakvu vrstu koristi?

Intranet stranica www.zdici.info koristi kolačiće, sa primarnim ciljem kako bi naša web-stranica omogućila bolje korisničko iskustvo.

- Privremeni kolačići (engl. Session cookies) - to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internetski preglednik. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo akcije koje možete učiniti prijavom sa svojim podacima.
- Trajni kolačići (engl. Persistent cookies) - kolačić nije izbrisan nakon zatvaranja web-preglednika, nego u sebi ima datum isteka trajanja. To znači da će u kolačić u cijelom "životnom vijeku" slati informacije serveru svaki put kada korisnik posjeti tu stranicu. Iz tog razloga, često se ovi kolačići nazivaju i pratećim kolačićima jer mogu biti korišteni od strane reklama koje sakupljaju informacije o korisnikovim pretraživanjima na internetu


- Izmjena pravila privatnosti

Ova pravila privatnosti i uslove korištenja ličnih podataka UG "Zdici.info" može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta pravila privatnosti na Internet stranici www.zdici.info. Ukoliko se korisnik ne slaže sa ovim pravilima privatnosti upućujemo korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.zdici.info. Izmjena pravila privatnosti i uslova korištenja ličnih podataka stupaju na snagu odmah nakon objave na Internet stranici www.zdici.info.

Registracijom na portal Zdici.info korisnik stiče određena prava koja nemaju drugi posjetitelji portala. Registrovani korisnik može postati svaki posjetitelj koji prođe postupak registracije. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi. Portal zadržava pravo ukinuti ili uskratiti mogućnost korištenja korisničkog računa i/ili jedne ili više usluga za koje je korisnik registrovan, bez prethodne najave ili/i objašnjenja.


- Mjerenje posjećenosti

Naša web stranica www.zdici.info koristi Google Analytics, uslugu web analize koju pruža Google, Inc. ("Google"). Informacije koje generira kolačić o vašem korištenju naše web stranice (uključujući vašu IP adresu) bit će prenesene na Google i pohranjene na poslužiteljima u Republici Irskoj gdje će se čuvati najduže 26 mjeseci nakon čega će biti izbrisani. Google će koristiti te informacije u svrhu vrednovanja vašeg korištenja naše web stranice, sastavljanjem izvješća o aktivnostima na web stranici za operatore web mjesta i pružanjem drugih usluga vezanih uz aktivnost web stranica i korištenje interneta. Google također može prenijeti te podatke trećim stranama, ako to zahtijeva zakon, ili ako takve treće strane obrađuju podatke u ime tvrtke Google. Google neće povezati vašu IP adresu s drugim podacima koje Google posjeduje. Daljnje informacije o Googleovim pravilima o privatnosti možete dobiti na adresi Google privacy

- KONTAKT informacije

UG. Zdici.info (Udruženja građana)

Ulica Pinkasa Bandta - Stara Općina bb

72220 ZAVIDOVIĆI

Područje djelovanja ZE-DO kanton

E-mail adresa: [email protected]

- Promjene Pravila o privatnosti

Zadržavamo pravo da napravimo promjene pravila o privatnosti

- Posljednja izmjena 9. februar 2020.g.