Poznata predstava "Sinovi umiru prvi" stiže u Zavidoviće!

Zabava

Poznata i nagrađivana predstava “Sinovi umiru prvi” bit će izvedena u Domu kuluture u Zavidovićima u srijedu 9. novembra u izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Predstava je premijernu izvedbu imala u februaru prošle godine, kojom je obilježena i 65. godišnjica Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Od tada je ostvarila dosta zapažene rezultate na festivalima u BiH i regionu, sa tri osvojene nagrade na 34. Pozorišnim/kazališnim igrama u Jajcu.

Scenografiju i kostimografiju predstave potpisuje dugogodišnja saradnica pozorišta Sabina Trnka, adaptaciju teksta i dramaturgiju Hasan Džafić, dok je za scenski pokret bio zadužen belgijski koreograf Thomas Stayaert, a glumačku ekipu predstave čine Nusmir Muharemović, Muhamed Bahonjić, Sabina Kulenović, Anđela Ilić, Saša Handžić, Adis Mehanović, Siniša Vidović, Ištvan Gabor, Haris Burina, Miroljub Mijatović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Predrag Jokanović, Zlatan Školjić i Staša Dukić.

Predstava počinje u 19 sati, a cijena ulaznica je 5 KM. Učestvujte u nagradnoj igri portala Zdici.info i osvojite besplatnu ulaznicu za predstavu.